Tuorein sisältö

Star Wars: The Acolyte 1-3: virallisia noita-akkoja. Itseään kunnioittava miesasiamies laskee alleen.

17.06.2024 klo 18.20 | Luettu: 4628 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Destiny


Jätin kiinnostuneille liki 2 viikkoa aikaa oppia itse, että sarja kertoo identtisistä kaksosista, joista toinen on tuhma ja toinen kiltti. Nyt asia on yleissivistystä, joten kommentoidaan sitä. Öh. Kampaukset saisivat olla erilaisia?

Konkretiaa on tulossa. Tämä jakso on takauma, joka selittää alkeet siitä, mistä tytöt ovat peräisin ja miksi he ajautuivat erilleen. He olivat ainoita lapsia noitayhteisössä. Noidilla on omat käsityksensä Voimasta. He ovat arveluttavia, mutta heidän arkensa normalisoidaan. Jedit ovat tunkeilijoita, jotka kehtaavat mölistä, ettei lapsia saa kouluttaa, vaikka he kinuavat lapsia omaan kulttiinsa.

Esiosaelokuvat eivät esittäneet yhtäkään järjestöä järkevänä. Valikoidut hyväntahtoiset hahmot olivat fiksuja, mutta heistäkään kukaan ei nähnyt kokonaisuutta. Aistin samoja aromeita 2. jaksosta, ja on ilmeistä, että ne yhä vahvistuvat. Kaksoset on mahdollisesti luotu samalla tempulla kuin Anakin Skywalker, joten sarjalla on kaikki mahdollisuudet telakoitua esiosaelokuviin sisällökkäästi. En usko, että Disneyn tekele onnistuu, mutta joutessani toivon.

Hahmot ja heidän suhteensa ovat luonnosteltuja, joten puhelias jakso on puolikuiva lyhyestä kestostakin huolimatta. Se on annettavissa anteeksi, jos perään saadaan ehtaa avaruusoopperaa, kuten perjantaina viimeksi katsomani Kloonien hyökkäys muistuttaa (lähinnä itselleni). Pikainen lopputragedia ylläpitää mysteeriä, joten luokittelen sen keskinkertaiseksi versioksi välähdyksestä, jossa Anakin ryhtyi pätkimään äitinsä murhaajia, enkä kaikeksi mihin ooppera kykenee.

Internetin numeroiden mukaan jakso on heikoin Star Wars -juttu koskaan, mikä johtuu pieniltä osin laadusta ja esiosa-allergiasta ja pääasiassa monikulttuurista naisyhteisöä pelkäävistä inceleistä.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tältä kuulostaa rokk... Helsinki City Festiv... >

Keskustelut (9 viestiä)

Bub

18.06.2024 klo 01.30 21 tykkää tästä

Kätevää kun nykyään kaiken kritiikin voi ohittaa sanomalla että vastapuoli ei saa seksiä.
lainaa
JeckiLon

18.06.2024 klo 10.33 4 tykkää tästä

Itse tykkäsin parista ekasta jaksosta, mutta tämä vaikutti jotenkin merkittävästi heikommalta. Dialogi tuntui kornilta (jopa Star Wars -asteikolla), näyttely osin puisevaa (jopa Star Wars -asteikolla) ja lopun käänteet niin hämmentäviä, että piti internetistä etsiä selityksiä ja spekulointia, että mitä siinä oikeasti tapahtui. Liekö ohjaus, editointi, näyttely tai joku noiden kombinaatio, joka teki lopusta vaikeaselkoisen/järjettömän oloisen.

Kyllä siellä midikloriaanit mitattiin ja puolikalju wookie-jedi kävi ulisemassa ja Gui Gon Lee Jung-jae puhumassa pehmeästi ja nähtiin komeat sarvet Darth Maulin siskopuolella, mutta nyt jäi vähän piippuun kokonaisuus.

Mutta olenkin varmaan sellainen monikulttuurista naisyhteisöä pelkäävä incel. Silti aion rohkeasti katsastaa seuraavankin jakson.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.06.2024 klo 12.04

Harkitsin myös sanoja "apina" ja "paskahousu". Jos sarja kiinnostaa tai kiinnosti alustavasti, muttei kolahda, pääsit kategoriaan "esiosa-allerginen", mikä ei ole solvaus. Eikä sarjan tarvitse kiinnostaa ollenkaan, mutta "eräät" harrastavat vihaa ja arvosanapommitusta sellaisella kiihkolla, että myös muut Acolyte-nimiset tarinat kuin tämä sarja ovat kärsineet siitä.
lainaa
Guetta

Rekisteröitynyt 03.08.2011

18.06.2024 klo 15.57 9 tykkää tästä

Ehkä parempi ilmaisu olisi Disney allerginen. Lucasin esiosat maistuvat vaikkeivät ne täydellisiä olekaan, mutta kyllä nämä Disneyn sarjat on siirtymistä roskispalosta toiseen. 1 jakso tätä on ihan tarpeeksi, kun ei ole mitään syytä uskoa että parempaan oltaisiin menossa.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.06.2024 klo 16.18

Ei tässä kenellekään latinankielisiä arvonimiä tarvitse määritellä, mutta "allergisella" viittaan siihen, että jos esiosaelokuvien poliittinen sanoma ei kolahtanut, niin sekin saattaa hämmentää, onko tämän jakson aikana tarkoitus kannustaa noitia vai jedejä. Mielestäni ei kumpiakaan, mutta tämä "koettu tarina" todennäköisesti kosahtaa loppua kohden.
lainaa
Incel

18.06.2024 klo 19.35 9 tykkää tästä

Hauska kikka kutsua faneja naisvihaajiksi ja inceleiksi, jossei tuote miellytä. En vihaa naisia ja silloin tällöin jopa petipuuhiinkin päässyt ja silti tämä sarja on täyttä kuraa. Taitaa toimittajan arvostelukyky olla Disneyn käsikirjoittajien tasoa.
lainaa
RandomSwinger

18.06.2024 klo 19.57 14 tykkää tästä

Varmaan Jartsa itsekin ihan skarppina kaverina ymmärrät, ettei revikkapommitamisessa pääasiassa ole kyse toksisten fanipoikien naisvihasta, vaan yksinkertaisesti siitä, että ihmisillä alkaa olla mitta täynnä tätä umpisurkeaa tuotosten laatua.

Ketään ei siis pitäisi palkata tekemään yhtään mitään vain sukupuolensa ja seksuaalisen suuntautumisensa perusteella. Sen sijaan tekijöiksi pitäisi palkata sellaisia ihmisiä, joilla on intohimoa kertoa ensisijaisesti hyviä tarinoita. "Monimuotoinen" tekijätiimi ei ole hyvä asia, jos visio hukkuu moniäänisyyden ja poliittisen agendan alle.

Siitä tässä on pohjimmiltaan Jari kyse, vaikka mieluusti aina näitä olkiukkoja rakentelet ja haastat täällä riitaa. Onhan se toki aina helpompi demonisoida "vastapuoli" aivottomiksi runkkareiksi mutta ajatelmiasi pitkään seuranneena, jotenkin sinulta odottaisi enemmän.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.06.2024 klo 21.11 2 tykkää tästä

*Lukija odottaa Peltoselta parempaa makua.*

Peltonen:

"Nuori Michael Jackson toivoi menestyvänsä kuin Elvis Presley. Tällöin katala Djinn astui esiin ja kysyi pirullisesti hymyillen: 'Onko tämä toiveesi?' Michael vastasi myöntävästi, ja totta tosiaan! Hän alkoi menestyä kuin Elvis, mutta hänen ihonsa alkoi muuttua valkoiseksi. Michael rakastui Lisa Marie Presleyhin, mutta hääyönä häneltä meni seksuaalisuus solmuun, koska hänestä tuntui, kuin hän olisi jyystänyt omaa tytärtään. Kun Elvis kuoli, myös Michael alkoi hitaasti mutta varmasti märäntyä; ensimmäisenä tipahti nenä."
lainaa
RandomSwinger

19.06.2024 klo 11.23 9 tykkää tästä

En odota sinulta parempaa makua, vaan korostan sitä, että sinulla on selkeästi kyky ajatella asioita myös kokonaisvaltaisemmin, eikä takertua tämän suhteen kaikkein helpoimpaan selitykseen. On siis matalaotsaista ajatella, että kaikki Star Wars ja "inkluusiokriitikot" olisivat vain rasistisia, homofoobisia sovinisteja. Tällä ajatuskonstruktiolla toki oma narratiivi pysyy helpommin kasassa, kun kenenkään ei tarvitse oikeasti miettiä mitä kritiikin esittäjä todellisuudessa sanoo.

Kyseessä on kuitenkin ns. Ad Hominem-argumentaatiovirhe, jossa argumentin(kritiikin) esittäjä tuomitaan jollakin perusteella, ottamatta lainkaan kantaa siihen mitä hän oikeasti sanoo. Vaikka minä siis rasisti jonkun mielestä olisinkin, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että olisin kaikessa väärässä. Näin ollen kantaa tulisi ottaa esitettyyn asiaan, sen sijaan että ihmisiin hyökätään henkilönä kiinni. Tämä on sitä mitä toivoisin sinulta ja ihan kaikilta muiltakin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova