Tuorein sisältö

V2.fi testasi: OnePlus Buds Pro 3 -nappikuulokkeet

Manu Pärssinen

13.11.2024 klo 00.06 | Luettu: 780 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Laatuääntä+
Nappikuulokkeita on tänä syksynä saapunut toimitukseen liukuhihnalla, joten pidin edellisistä pienen tauon, vaikka OnePlussan punakylkinen paketti pöydän kulmalla kutsuvasti odottelikin. Edelliselle mallille Miia antoi 4,5 tähteä (artikkeli), joten odotustaso oli kuitenkin kohtuullisen korkealla. Hintalappu on noussut vuoden aikana pari kymppiä (paitsi OnePlussan omassa kaupassa), joten todellisista lippulaivanapeista on kyse.


Tutun näköinen laatikko mainostaa Hi-Res Audiota, LHDC-koodekkia sekä Dynaudion kanssa tuunattua äänimaailmaa. Testiin saapui mustat (Midnight Opus) varrelliset napit, mutta tarjolla on myös vaaleamman väriset (Lunar Radiance). “Never Settle”-sloganin alta sisuksista löytyy paperitavaraa, itse napit sekä kädessä oikein mukavan muotoinen ja tuntuinen hienoisesti teksturoitu, ovaalinmuotoinen latauskotelo, jonka saranassa on juuri oikeanlainen vaste. Sen alta löytyy vielä söpön (mutta epäkätevän) lyhyt punainen latauspiuha sekä kolme erikokoista korvasovitetta (XS, S, L). Vakiona kiinni olevat M-kokoiset sopivat omiin korviini.

Speksilista näyttää seuraavalta:

Kuulokkeen paino: 5,28 g
Elementit: 11 mm ja 6 mm
Taajuusvaste / äänenpaine: 10 Hz - 40 kHz / 98,5 dB
Mikrofonit: 3 + VPU-luusensori
Bluetooth: 5.4
Koodekit: LHDC 5.0 / AAC / SBC
IP-luokitus: IP55
Melunvaimennuksen voimakkuus: 50 dB
Akut: 58 mAh + 566 mAh
Alunkesto: Käyttötavasta riippuen kuuloke 4-10 tuntia, kuuloke + kotelo 17-43 tuntia, latausaika 70 tuntia


Käytän enemmän tulppa-tyylisiä nappikuulokkeita kuin tällaisia “varrellisia”, mutta Buds Pro 3:ien varsi ei ole ylipitkä ja tyylikkään kiiltelevä - pientä luksusta löytyy siis sieltä täältä. Kotelossa oleva pieni toimintopainike on niin huomaamaton, että sen löytäminen otti hetken. OnePlus-puhelimeen yhdistyminen onnistui ilmankin - ja muitta mutkitta.

OnePlus-luurin kanssa näitä käytellessäni olin myös pitkään ihmeissäni siitä, etten löytänyt kuulokkeille sovellusta, en edes OnePlussan omasta kaupasta. Sellaista ei ole, vaan kaikki toiminnot löytyvät kuulokkeiden Bluetooth-asetusten kautta - ehkä vähän turhan monen painalluksen takaa, vaikka muuten kätevästi. Sieltä löytyy myös ns. “Kultainen ääni”, joka mittailee korvakäytäviä ja “Kaulanikamien terveys” -toiminto, joka tarkkailee nappien avulla pään asentoa, “Zen Mode Air” -tila, joka soittelee rauhallista taustaääntä (esimerkiksi Kesän aallot tai Sade metsässä) sekä jopa asetuksia sille, että kameran ollessa auki voi nappien vartta kahdesti puristamalla ottaa kuvan. Muiden valmistajien puhelimille pitää ladata HeyMelody-sovellus (myös iPhoneille!).

Se varsista puristelu onkin ainoa asia, josta aion tässä arvostelussa valittaa. Varsinkin kun olen viime aikoina testannut nappikuulokkeita, joista löytyy kotelosta kosketusnäyttötoiminnot ja toisia, joissa napeissa oli fyysisesti naksahtavat napit, vaikutti puristaminen ja hipaiseminen epätarkalta ja epävarmalta. En pitänyt, enkä saanut sitä täysin haltuuni edes kahden viikon jokailtaisten kuunteluiden aikana. Ehkä vika on paksuissa sormissani.


Sen sijaan Spotifyn käynnistäminen testisoittolistani pläjähtäessä soimaan tipautti leukani. Äänentoistoltaan Buds Pro 3:t ovat jotakuinkin parhaat koskaan testaamani korvanapit, sillä edelle menevät ainoastaan kalliimmat, ehkä hieman hifistelyn puolelle menevät Bowers & Wilkinsin napit. Jymäkän muhkea, mutta ei liian mumiseva basso, tarkat vokaalit ja iskut, laaja äänikuva ja tarkka stereokuva, jossa instrumentit sijoittuvat paikoilleen ja erottuvat toisistaan on nautinnollista kuultavaa. Esimerkiksi Duskyn “Spruce”-kappale vei näillä toisiin maailmoihin. Molemmista napeista löytyy kaksi kaiutinelementtiä ja kaksi DACia. Hyvää työtä Dynaudiolta ja vaikka 200 euroa ei ole pikkuhinta nappikuulokkeista, on sanottava että musiikin kuunteluun nämä napit ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset.

Melunvaimennus toimi vastaavan hintaisten vastamelukuulokkeiden tasoisesti perustestissäni, eli jylläävän pesukoneen vieressä istuskellessa ja kohisevan tietokoneen äärellä arvostelua naputtaessani. Mutu-tuntumalta parantamisen varaa ehkä vielä on, mutta uskoisin, että useimmissa tilanteissa - vaikkapa joukkoliikenteessä - vastamelu ajaa asiansa. Akkukestoksi luvataan käyttötavasta riippuen jopa 73 tuntia kotelolatausten ryydittämänä ja käytännössä välillä jopa ihmettelin, kuinka vähän akkua oli jonkun kuuntelusession jälkeen kulunut.

Jos menet nappikuulokevalinnoissasi musiikki edellä ja OnePlus-luuri sekä pari satalappusta löytyy taskusta, on vaikea suositella mitään muuta valintaa. Vaikka puristelukontrollit eivät minua vakuuttaneet, ominaisuuksia ja äänenlaatua piisaa, joten loppufiilis on reilusti positiivisen puolella.



OnePlus Buds Pro 3
Hintaluokka: 180-200 eur
Lisätietoa: OnePlus

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi tutustui: DJI ... V2.fi testasi: Phili... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova